Jump to Navigation

Πρόσκληση Συμμετοχής σε εικαστικούς με αναπηρία για το "Ταξιδεύοντας την Τέχνη" - 29/3/2019

H Very Special Arts Hellas καλεί τους Έλληνες εικαστικούς με αναπηρία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Ταξιδεύοντας την Τέχνη» το οποίο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υλοποιείται σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου  Πειραιώς (ΠΙΟΠ), την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.
 
Στα πλαίσια του Προγράμματος θα εκδοθεί ένα συλλεκτικό Λεύκωμα που θα αποτελείται από 25 έργα εικαστικών με αναπηρία τα οποία θα επιλεγούν από αρμόδια Κριτική Επιτροπή και από 25 χειρόγραφα λογοτεχνών οι οποίοι θα αντλήσουν έμπνευση από τα συγκεκριμένα έργα. Τα 25 έργα, μαζί με τα 25 χειρόγραφα θα αποτελέσουν επίσης το υλικό της έκθεσης «Ταξιδεύοντας την Τέχνη», η οποία θα εγκαινιαστεί στην Αθήνα στο Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, τον Οκτώβριο του 2019. Κατόπιν, η έκθεση θα τύχει ευρείας προβολής «ταξιδεύοντας» στα μουσεία του Δικτύου του ΠΙΟΠ σε Βόλο, Ιωάννινα, Σπάρτη και Τήνο, όπου θα πλαισιωθεί από καλλιτεχνικές δράσεις των ομάδων της Very Special Arts Hellas και από βιωματικά εργαστήρια για άτομα με και χωρίς αναπηρία.
 
Το «Ταξιδεύοντας την Τέχνη» αποσκοπεί στον εντοπισμό και την ευρεία προβολή του έργου Ελλήνων εικαστικών καλλιτεχνών με αναπηρία και στην αποδοχή από την κοινωνία του δικαιώματος της συμμετοχής τους στην παραγωγή πολιτιστικού έργου.
 
Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν εικαστικοί (αυτοδίδακτοι και μη) με αναπηρία, άνω των 18 ετών από όλη την Ελλάδα. Τα έργα πρέπει να είναι ατομικά και να εκπροσωπούν τον δημιουργό τους σε σύλληψη και εκτέλεση. Ο ορισμός των εικαστικών και της αναπηρίας είναι ευρύς.
 
Διαδικασία Συμμετοχής: 
 
Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, αφού διαβάσουν προσεκτικά τη σχετική προκήρυξη, θα πρέπει να συμπληρώσουν (χειρόγραφα ή ηλεκτρονικά) και να αποστείλουν έως τη Δευτέρα 15 Απριλίου και ώρα 14:00μ.μ. τα εξής έγγραφα:
την Αίτηση Συμμετοχής
την Υπεύθυνη Δήλωση, όπως και
φωτογραφίες 1 (ενός) έως 3 (τριών) έργων τους
 
είτε σε έντυπο φάκελο μέσω ταχυδρομείου, courier ή αυτοπροσώπως στα γραφεία της Very Special Arts Hellas (Δάφνης 8, Τ.Κ 15772 Ζωγράφου) είτε μέσω  e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@vsahellas.gr.
 
 
Σας προσκαλούμε να συνεργαστείτε μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια, που αποβλέπει στην καταγραφή και προβολή του έργου Ελλήνων εικαστικών με αναπηρία, γιατί χωρίς τη συνδρομή φορέων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται επιτυχημένα στο χώρο της αναπηρίας/τέχνης σε τοπικό επίπεδο, δεν θα μπορέσει να αποκτήσει το πρόγραμμα πανελλήνια εμβέλεια.
 
Πιο συγκεκριμένα και παρά τον στενό χρονικό ορίζοντα, σας παρακαλούμε να κοινοποιήσετε το πρόγραμμα μας σε καλλιτέχνες με αναπηρία άνω των 18 ετών που γνωρίζετε και όπου εσείς θεωρείτε σκόπιμο. Σε περίπτωση δε που εντοπίσετε κάποιον ενδιαφερόμενο καλλιτέχνη, σας παρακαλούμε είτε να προωθήσετε αυτές τις πληροφορίες είτε να μας φέρετε σε επαφή μαζί του, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του.
 
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για κάθε προσπάθεια που θα καταβάλετε προς την υλοποίηση του εγχειρήματός μας.
 
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις.
 
Με εκτίμηση,
 Η πρόεδρος 
Δέσποινα Ασλανίδου
 
Η Συντονιστική Ομάδα του «Ταξιδεύοντας την Τέχνη»
 
Στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλ. & Φαξ: 210 7710847 | Email: info@vsahellas.gr 
 
 
 
 


Main menu 2

Article | by Dr. Radut