Jump to Navigation

Εκτακτη συνάντηση με την Αντιπρόεδρο του ΕΟΦ κα Μακρυδάκη - 12/11/2015

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 12/11/2015, μη προγραμματισμένη συνάντηση με την Αντιπρόεδρο του ΕΟΦ  κα Μακρυδάκη, σε μία προσπάθεια  να δοθούν διευκρινήσεις και να βρεθούν λύσεις για το επίμαχο θέμα των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην διαδικασία έγκρισης  χορήγησης  του of label φάρμακου ανοσοσφαιρίνης.

Η κα Μακρυδάκη μας  έκανε σαφές ότι ο φάκελος του ασθενή πρέπει να είναι πλήρης και τεκμηριωμένος και  τα στοιχεία επικοινωνίας του γιατρού θα πρέπει να είναι σωστά ώστε να μπορεί ο ΕΟΦ να επικοινωνεί μαζί του άμεσα. Πρέπει δηλαδή στην αίτηση που καταθέτει ο γιατρός προς έγκριση να αναγράφει το τηλέφωνο του το e-mail του, καθώς και το fax του, αν υπάρχει. Είναι δε πολύ βοηθητικό να σημειώνεται , σε περιπτώσεις  που η ανοσοσφαιρίνη δεν χορηγείται πρώτη φορά, ότι είναι επαναλαμβανόμενη θεραπεία. Έτσι  ο ΕΟΦ  γνωρίζει την ύπαρξη προηγούμενης έγκρισης , πράγμα που κάνει την διαδικασία ευκολότερη και πιο γρήγορη.

Σε σχετική ερώτηση για εφαρμογή της ηλεκτρονικής υπογραφής, ώστε η όλη διαδικασία να γίνεται στον μισό χρόνο περίπου σε σχέση με τον σημερινό, η αντιπρόεδρος απάντησε πως θα χρειαστεί συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ( υπουργείο Υγείας , ΕΟΠΠΥ, ΕΟΦ και γιατρών) για να καθιερωθεί. Γίνονται πάντως κινήσεις ώστε να απεμπλακούν ορισμένες ομάδες ασθενών από την υποχρεωτική έγκριση των φαρμάκων εκτός ενδείξεων μέσω του ΕΟΦ και να χορηγούνται μέσω ΕΟΠΠΥ.

Πραγματοποιείται  επίσης προσπάθεια σύναψης συμφωνίας με εταιρεία courier, ώστε οι τελικές εγκρίσεις να παραδίδονται άμεσα στα χέρια των θεράποντων γιατρών  και να εξαλειφθούν με αυτόν τον τρόπο οι καθυστερήσεις  μέσω ταχυδρομείου.

Το  ΔΣ



Main menu 2

Article | by Dr. Radut