Jump to Navigation

Ενημερωτικό Δελτίο (newsletter) - 13/7/2017

Ενημερωτικό Δελτίο (newsletter) που αφορά στο χρονικό διάστημα 24/3/2017- 11/7/2017

  1. Έπειτα από πρόσκληση του Τμήματος Ιατρικής της Εργασίας και Υποστήριξης Υγειονομικών Επιτροπών , ο Σύλλογος Μυασθενών Ελλάδος, εκπροσωπούμενος από τον κ. Δημήτρη Ζάφτη, παραβρέθηκε στις  17/5/2017 σε ενημερωτική συνάντηση  στην Διοίκηση του Ε.Φ.Κ.Α με θέμα:

“Τελική Εισήγηση αναθεώρησης του Ενιαίου Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας αναφορικά με τα ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

την οποία επιμελήθηκε πενταμελής Ομάδα Εργασίας ιατρών νευρολόγων του Ειδικού Σώματος Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕ.Π.Α

        Στην συγκεκριμένη συνάντηση είχαν προσκληθεί από πλευράς συλλόγων και   σωματείων μόνο η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σ.Κ.Π, και ο σύλλογος μας. Ακόμα υπήρξε εκπρόσωπος της ΕΣΑΜΕΑ, ενώ  για την πολιτεία ήταν παρόντες η κα Χριστίνα Θεοδωράκη, Προϊσταμένη του Τμήματος Ιατρικής Εργασίας και Υποστήριξης Υγειονομικών Επιτροπών, ο προιστάμενος του τμήματος κ. Διονύσης Γαιτάνης,  καθώς και οι νευρολόγοι του Ειδικού Σώματος, κκ Ξύγκη Μαρία, Πολίτη Ανθή, Παντές Γιώργος. Στην συζήτηση που ακολούθησε, και έπειτα από την ενημέρωση των γιατρών, ο σύλλογος κατέθεσε επίσημα έγγραφο με πρόταση η οποία συνοψίζεται στο πάγιο αίτημα μας, η κατάσταση των ασθενών με Myasthenia Gravis, με βαριά φαρμακευτική αγωγή, κλινική εικόνα που αντιστοιχεί σε ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, και ενώ έχουν προηγηθεί παρόμοιες προηγούμενες κρίσεις των Υγειονομικών επιτροπών των ΚΕΠΑ,  να κρίνεται ως μη αναστρέψιμη.

  1. Κατόπιν αιτήματος του H-MGA πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα Στέλλα Βρακά και τα μέλη του ΔΣ, κκ  Κωνσταντίνα Σπίγγου, Δημήτρη Πίττα και Δημήτρη Ζάφτη, ώστε να την ενημερώσουμε για την πάθηση μας και να καταθέσουμε σχετικό έγγραφο με τα αιτήματα του συλλόγου, επικαιροποιημένα στις σημερινές συνθήκες.  Τονίσθηκε ιδιαίτερα η ανάγκη για άμεση εκ νέου σύγκλιση της Ειδικής Επιτροπής , της οποίας και προεδρεύει η κα Βρακά όπως ορίζεται από το σχετικό ΦΕΚ, για να διευρυνθεί ο κατάλογος των μη αναστρέψιμων παθήσεων και να ενταχθεί η Myasthenia Gravis σε αυτόν  με συγκεκριμένες προυποθέσεις. Για το ζήτημα αυτό τα μέλη του ΔΣ κατέθεσαν και  πλήρες αντίγραφο φακέλου με τα συνοδευτικά έγγραφα διευθυντών νευρολογικών κλινικών μεγάλων νοσοκομείων της χώρας που υποστηρίζουν την θέση μας αυτή.

 

  1. Στο πλαίσιο των ενεργειών για τη συγκρότηση της Επιτροπής Ελέγχου Προστασίας Δικαιωμάτων των Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας (αρ. 59 του ν. 4368/2016), το υπουργείο Υγείας, δια μέσου της εκπροσώπου του κας Κάντζιου Χρυσάνθης, μας απέστειλε πρόσκληση συμμετοχής σε διαδικασία κλήρωσης τριών αντιπροσώπων των συλλόγων ασθενών που θα συμμετέχουν στην εν λόγω επιτροπή. Ο H-MGA έκανε αποδεκτό το αίτημα, έλαβε μέρος στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεντεύξεων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας στις 29/6/2017 και κληρώθηκε επιτυχώς ανάμεσα στους τρεις αντιπροσώπους των συλλόγων, με βασικό εκπρόσωπο του τον κ.Δημήτρη Ζάφτη και αναπληρωματικό μέλος τον κ. Δημήτρη Πίττα.

 

 

                                                               Η  Πρόεδρος

                                                           Κωνσταντίνα Σπίγγου



Main menu 2

Article | by Dr. Radut