Jump to Navigation

Συμμετοχή του H-MGA σε ομάδα εργασίας του Υπουργείου Υγείας - 26/6/2015

Ανακοίνωση

Έπειτα από πρόσκληση-κάλεσμα του επιστημονικού συνεργάτη του Υπουργού Υγείας, κ. Ευάγγελου Αυγουλά, ο H-MGA συμμετείχε στις 26/6/2015 με τα μέλη του ΔΣ, κα Αγγελική Γλύκα και Δημήτρη Ζάφτη, σε ομάδα εργασίας με θέμα σύνταξη Χάρτας των δικαιωμάτων των ασθενών.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στην αίθουσα τύπου του υπουργείου με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού εκπροσώπων συλλόγων ασθενών, καθώς και εκπροσώπων της ΠΕΣΠΑ και ΕΣΑΜΕΑ.

Κατά την διαδικασία, έπειτα από τις τοποθετήσεις όλων των παρευρισκομένων, αποφασίσθηκε η στελέχωση μίας ολιγομελούς επιτροπής, που προς χάριν ευελιξίας και ταχύτητας, θα συντάξει και θα προωθήσει στους συμμετέχοντες φορείς των ασθενών το τελικό κείμενο. Οι φορείς, μέσω της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, θα εκφράσουν τυχόν διορθώσεις ή συμπληρώσεις που παρατήρησαν και επιθυμούν να ενσωματωθούν στο σχετικό πλαίσιο.

Απώτερος σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι να μετουσιωθεί η Χάρτα αυτή, από θεωρητική που ήταν έως τώρα, σε νομοσχέδιο του κράτους, το οποίο όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα είναι υποχρεωμένοι να τηρούν, αλλιώς θα αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του νόμου.

Συνέχεια της ομάδας εργασίας με την συμμετοχή όλων θα δοθεί τον Σεπτέμβριο.

Παρακάτω παραθέτουμε το πρωτότυπο κείμενο της πρόσκλησης που έλαβε ο σύλλογος:

Αξιότιμοι/ες κυρίες/κύριοι,

            Ονομάζομαι Βαγγέλης Αυγουλάς, είμαι επιστημονικός συνεργάτης του Υπουργού Υγείας και Σε συνέχεια της από 06/05/2015 ανακοίνωσης του κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, σας αποστέλλω το παρόν ως συντονιστής της ομάδας εργασίας που συστήνει ο κ. Υπουργός για τη σύνταξη της Χάρτας των Δικαιωμάτων των Ασθενών στην Ελλάδα.

 

Παρακαλώ, εφόσον σας ενδιαφέρει,  στο παρόν email να μας ενημερώσετε για τα εξής:

-Φορέας και ονοματεπώνυμα Τακτικού και Αναπληρωτή εκπροσώπου στην ομάδα εργασίας. Επίσης τηλέφωνα επικοινωνίας και emails αυτών.

            Επίσης, σε περίπτωση που εκπροσωπείτε κάποια Ομοσπονδία, Ένωση Φορέων ή συντονιστικό όργανο, παρακαλώ κατονομάστε μας ποιους φορείς / σωματεία εκπροσωπείτε ακριβώς για να μην κληθούν στις επόμενες συναντήσεις και να περιορίσουμε το ενδεχόμενο πολυπληθούς ομάδας εργασίας.

 

-Σε περίπτωση που ήδη έχετε αποστείλει κάποιο υπόμνημα σας στον Υπουργό Υγείας, ή σε περίπτωση που έχετε συντάξει κάποιο υπόμνημα με τις θέσεις / προτάσεις / προβλήματα / διεκδικήσεις σας προς τον κ. Υπουργό, παρακαλώ να το αποστείλετε σε ηλεκτρονική μορφή και σε εμένα –εάν αυτό δεν έχει συμβεί ήδη- στο παρόν email.

 

Παρακαλώ για τις απαντήσεις σας έως την Παρασκευή 29/05/2015 στις 13:00.

 

Με Εκτίμηση

Β. Αυγουλάς

 

 

To  ΔΣ



Main menu 2

Article | by Dr. Radut