Jump to Navigation

Συνάντηση ΔΣ με τον Γ.Γ. Πρόνοιας κ. Κατριβάνο - 19/07/2011

Το σωματείο μας, εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρο κ. Μακρή, την αντιπρόεδρο κα Γκρίτζαλη και το μέλος κ. Πίττα, παρευρέθη στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον Γ.Γ. Πρόνοιας κ. Κατριβάνο την Πέμπτη 14/7/2011.

Ο Γ.Γ. ενημερώθηκε για το πρόβλημα της μυασθένειας, άκουσε τα αιτήματά μας και μας ενημέρωσε ότι, εξ αυτών, οι αρμοδιότητές του αφορούν τα θέματα πρόνοιας μόνον, τα προνοιακά επιδόματα και τα συν αυτώ στο νομοθετικό πλαίσιο, και εφόσον η μυασθένεια είναι νομοθετικά ρυθμισμένη δεν υφίσταται θέμα συζήτησης επ' αυτού. Μας ενημέρωσε γενικά για τις αλλαγές που επιφέρει η κατάργηση των Υγειονομικών Επιτροπών των Ταμείων, και για τη λειτουργία της Ενιαίας Αρχής Πιστοποίησης Αναπηρίας από 1ης Σεπτεμβρίου 2011 που θα ισχύει για όλα τα Ταμεία.

Για τα θέματα των φαρμάκων, τη συμμετοχή μας και τις δυσκολίες στη χορήγησή τους, καθώς και για την αισθητή κατα διαστήματα έλλειψη ορισμένων φαρμάκων μας, απευθυνθήκαμε στο γραφείο του κ. Δημόπουλου, προϊσταμένου διεύθυνσης φαρμάκων του Υπουργείου Εργασίας, και ενημερωθήκαμε από τη διευθύντρια του γραφείου του, κα Καραβά, ότι τα θέματα αυτά αφορούν την υπηρεσία της. Θα μας ενημερώσει σχετικά. Της επισημάνθηκε ιδιαίτερα το πρόβλημα της γ-σφαιρίνης που παραμένει άλυτο (εκτός ενδείξεων ΕΟΦ).

Αναφορικά με τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα, αυτά αφορούν το ΙΚΑ, και έχει ζητηθεί συνάντηση με τον κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, διοικητή του αντίστοιχου ασφαλιστικού φορέα.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

 



Main menu 2

Article | by Dr. Radut