Jump to Navigation

Συνάντηση των μελών του ΔΣ με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Γ. Ρωμανιά - 17/03/2015

     Ανακοίνωση

 Τα μέλη του ΔΣ κ.κ Πίττας Δημήτρης και Ζάφτης Δημήτρης συναντήθηκαν σήμερα, σε προγραμματισμένο ραντεβού, με τον  Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, κ.Γ.Ρωμανιά. Η συζήτηση που ακολούθησε, είχε συγκεκριμένη ατζέντα θεμάτων  η οποία προέκυψε από την σχετική επιστολή του συλλόγου που είχε αποσταλεί  στον κ. Ρωμανιά σε προηγούμενο χρόνο(Δείτε την στην στήλη Αλληλογραφία στο site του συλλόγου).

 Ο Γενικός Γραμματέας ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες των ΚΕΠΑ, καθώς και την ανάγκη επανασύστασης τους, με επιμόρφωση του Ειδικού Σώματος των γιατρών που τα στελεχώνουν, όσον αφορά την πάθηση Myasthenia Gravis. Σε συγκεκριμένη παρατήρηση που του έγινε ειδικά για την μεταβολή προς το χειρότερο των ποσοστών αναπηρίας που δίνονται το τελευταίο διάστημα, σε αντιδιαστολή με παρελθοντικές συνεχόμενες κρίσεις, και ενώ δεν υπάρχει μεταβολή της εικόνας του εξεταζόμενου, απάντησε πως θα ερευνήσει το θέμα σε βάθος και ζήτησε να του παρασχεθούν συμπληρωματικά στοιχεία που θα βοηθήσουν τις ενέργειές του. Τα μέλη του ΔΣ δεσμεύτηκαν να τα παρέχουν σε σύντομο χρόνο.

 Επίσης ζητήθηκε να μεριμνήσει, με την ιδιότητά του ως νέος  πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής για την αναθεώρηση του ΚΕΒΑ, ώστε να συμπεριληφθεί η Βαρεία Μυασθένεια στον κατάλογο των μη αναστρέψιμων παθήσεων.  Ο κ. Ρωμανιάς, αφού του παραδόθηκε και αντίγραφο του φακέλου με τις γνωμοδοτήσεις από τα Κέντρα Δημόσιων Νοσοκομείων που υποστηρίζουν ιατρικά το αίτημα αυτό, αποφάνθηκε πως η θέση μας είναι σωστή και δίκαιη και θα εισηγηθεί θετικά στην επερχόμενη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής.

 Γενικότερα ο Γενικός Γραμματέας θεωρεί ότι όλα τα αιτήματα που είχαν συμπεριληφθεί στην ατζέντα ήταν δικαιολογημένα, λογικά και τοποθετημένα πάνω σε σωστές βάσεις. Η συνάντηση έκλεισε με την τοποθέτησή του για περαιτέρω συνεργασία με το ΔΣ του συλλόγου στο άμεσο μέλλον, σε μία προσπάθεια να βρεθούν οι λύσεις εκείνες που θα ικανοποιούν τις ανάγκες των μυασθενών.

Το  ΔΣ



Main menu 2

Article | by Dr. Radut