Jump to Navigation

Διαδικασία έγκρισης χορήγησης of label φαρμάκων μέσω του ΕΟΦ - 11/11/2015

Έπειτα από σχετικό ερώτημα του ΔΣ του H-MGA στην Αντιπρόεδρο του ΕΟΦ  κα Μακρυδάκη για την διαδικασία που ακολουθείται στην περίπτωση αίτησης έγκρισης χορήγησης φαρμάκων εκτός ένδειξης, μας απάντησε ότι ισχύουν τα εξής:

O θεράπων ιατρός αιτείται στην ειδική επιτροπή του ΕΟΦ μέσω των κατάλληλων εγγράφων την έγκριση του σκευάσματος που θεωρεί απαραίτητο για τον ασθενή.

Η ειδική επιτροπή συνεδριάζει κάθε 15-20 ημέρες ενώ εξετάζει περίπου 500-600 αιτήσεις.

Οι απαντήσεις κατόπιν καθαρογράφονται μέσα σε διάστημα 4 ημερών και αποστέλλονται ταχυδρομικά με απλό φάκελο στο νοσηλευτικό ίδρυμα, στέλεχος του οποίου είναι ο γιατρός που αιτήθηκε το of label φάρμακο.

Σε παρατήρηση των μελών του ΔΣ για επίσπευση της διαδικασίας μέσω  του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), ώστε να αποφευχθούν άσκοπες καθυστερήσεις που η παραπάνω διαδικασία αναγκαστικά εμπεριέχει, η κα Μακρυδάκη απάντησε πως αυτό είναι εφικτό όταν ο θεράπων ιατρός στην αίτηση του επισυνάπτει το e-mail του μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία του. Προσοχή, αναφερόμαστε εδώ στο e-mail που η διοίκηση του νοσοκομείου έχει αντιστοιχίσει στον ίδιο προσωπικά.

Συνεπώς για έγκαιρη απάντηση στον προβλεπόμενο χρόνο που κάθε περίπτωση χρήζει, είναι χρήσιμο οι ασθενείς να υπενθυμίζουν στον γιατρό τους την ενσωμάτωση του e-mail που ο ίδιος κατέχει στο νοσηλευτικό ίδρυμα που υπηρετεί, στην αίτηση έγκρισης χορήγησης φαρμάκου εκτός ένδειξης προς την ειδική επιτροπή του ΕΟΦ.

Το ΔΣ



Main menu 2

Article | by Dr. Radut